Stora Visningsveckan 11-17 januari

Har du koll på inredningstrenderna 2021?


Inredningen 2021 handlar mycket om att skapa harmoniska hemmamiljöer som vi kan hämta energi från – speciellt efter ett prövande 2020 där hemmet fått allt större betydelse för oss. Trenderna sammanfattas av stylisterna på By Bon i två begrepp naturlig elegans & slow living. 

Trend 1 – Naturlig elegans

2021 vill vi behålla de enkla linjerna som är så typiskt för vår skandinaviska stil men med intressanta organiska former som kontrasterar. Den skandinaviska minimalismen går från det stramt vita som varit med oss i många år till en mjukare och lyxigare känsla. Under året kommer vi fortsätta att satsa på obehandlade naturmaterial som trä och sten, men blir det viktigt för inredningen 2021 att det balanseras upp med eleganta former och färger. I år matchar vi gärna en elegant soffa med ett soffbord i grovt trä eller sten.

Så fixar du stilen: 

  • Våga furu – årets stora microtrend. Låt en statementstol eller spegel med iögonfallande ram få representera stilen.
  • Ett enkelt sätt att ta in naturen i hemmet är med växter. Gruppera gärna flera olika storbladiga växter för effekt.
  • Använd beige som grund och arbeta med komplementfärgerna gult, blått, lavendel, grönt och rosa.
  • Ta in de organiska material som passar dig i ditt hem. Rotting, trä, sten, betong, jute, torkat gräs eller stengods. Material med struktur som du kombinerar med möbler med renare linjer.

Trend 2 – Slowliving

En av årets största trender är helt klart slow living. Efter ett 2020 där vi spenderat mer tid i hemmet än någonsin, har vi tvingats reflektera över hemmets betydelse för oss. Vi har insett hur viktigt det är att ha ett hållbart hem där vi både kan slappna av och umgås men också uppleva naturen genom. Denna lärdom tar vi med oss in i ett nytt, förhoppningsvis mer lättsamt år där vi väljer att investera i föremål som faktiskt har en betydelse för vårt välmående i hemmet. Rum specifikt inredda för meditation och återhämtning, de harmoniska beigea tonerna, taktila strukturerna och närheten till naturen kommer alla spela en stor roll inom slow living. 2020 var ett hårt år för många och nu vill vi att vårt hem förmedlar mjukhet och trygghet. 2021 fortsätter därför att handla om hur vi kan inreda med ett inifrån-ut-perspektiv.

Så fixar du stilen: 

  • Stora mjuka plädar skapar en ombonad känsla. Låt en fluffig pläd, gärna i teddy, nonchalant drapera soffan eller dig.
  • En hårig och mjuk matta kan både pryda golvet och bli ett blickfång på väggen.
  • Rensa! Skänk bort, sälj och släng det som inte längre gynnar dig och låt det skapa en rymd i ditt hem.
  • Skapa en plats för stillhet, en plats att både starta och avsluta dagen på. En mjuk kudde att sitta på, levande ljus, något som symboliserar lugn för dig och en växt.