Bjurfors Stora Visningsvecka 10–16 januari

Har du koll på inredningstrenderna 2022?


Trenderna 2022 genomsyras av tidlösa kulörer i jordiga utföranden,
med en önskan att inreda mer hållbart och långsiktigt. Dessutom
förekommer det kontraster i form av accentfärger i allt från mjuka
pasteller som flirtar med 80-talet till mer krämiga neutrala nyanser.
Tillsammans med våra styligpartners skapar vi inspirerande hem.

Jordnära färger, fluffiga textilier och poppiga accenter

Under 2022 är det fortsatt nedtonade och neutrala färger som gäller i hemmet, precis som under det gångna året. Färgschemat går i bruna och beige nyanser, vilket ger en behaglig och ombonad känsla. Detta skapar i sin tur en säker och tidlös inramning som ger möjligheten att kombinera med färgklickar. Komplettera de jordnära färgerna med naturnära material, både i detaljer och möbler. Satsa på trä, ett tidlöst material med klassisk estetik. Det förstärker den behagliga känslan i hela hemmet i både möbler, detaljer och på väggar. Föregående år har vi sett mycket av den mörkare sortens trä, det är en trend som kommer hänga kvar även detta år.

Addera ytterligare en dimension i din hemmiljö med hjälp av en stark kontrastfärg. Blått, grönt och 80-talsflirtande pasteller syns i inredningsdetaljer, såsom vaser, ljuskällor och småförvaring, och poppar gentemot de jordnära tonerna. Lite färg piggar som känt upp i vintern och våren påminner sig.

För att återkomma till den ombonade känslan, är det stora fluffiga mattor, rundade möbler och mycket härliga kuddar och plädar i material som velour och teddy som pryder våra hem.